Matematik

Løsninger til trigonometriske grundligninger.

14. januar 2013 af abuuzeyd (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej

De respekterede lærere herinde kan i hælp mig med dette spørgsmål.

Det hedder "Løsninger til trigonometriske grundligninger"

Det er en af mine mundtlige eksamener .

Kan i forklar mig lidt mere hvad det betyder og give mig eksempler ??

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2013 af SuneChr

Stil en trigonometrisk grundligning op, så ta'r vi den derfra.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Efter at have googlet lidt, ser det ud til, at det man kalder trigonometriske grundligninger er ligninger af formen

sin(x) = a ,

cos(x) = a ,

tan(x) = a ,

hvor a er en forelagt konstant. Man skal her have fat i enhedscirklen, så man fanger de tilfælde, hvor en sådan ligning har mere end een løsning i hovedintervallet [0;2π[ .

Man må gå ud fra, at der i undervisningen er benyttet en form for lærebog, hvor det grundlæggende sikkert er gennemgået.


Skriv et svar til: Løsninger til trigonometriske grundligninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.