Matematik

Logistisk vækst

15. januar 2013 af karinmøller (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens,

Jeg har bare et lille spørgsmål :) 

Jeg skal "bare" gør rede for for logistisk vækst

Jeg har nogenlunde styr på det, men ville lige høre ad.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2013 af mathon


         ..."høre" hvad?


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. januar 2013 af lfdahl (Slettet)

Du skal sikkert forklare den logiske mening med differentialligningen: y' = a y (M - y).

Der er masser af redegørelser på nettet. Se f.eks. vedhæftede dok.


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. januar 2013 af mathon

måske at
                 differentialligningen
                                                        dy/dx = a • y • (M - y)             a,M>0  og  0<y<M

                 med maksimum for y = (M/2)
                                      
                 har løsningen
                                                                   M
                                                        y = ------------
                                                             1 + Ce-aMx


Svar #4
16. januar 2013 af karinmøller (Slettet)

Mange tak for i bruger tid på at hjælpe (Y). Det med differentialligningen y' er spørgsmål 2 i opgaven det har jeg svaret på :). Det var mere det redegørenden jeg mente (sry) dvs. Bl.a. Andvendelses muligheder(matamatisk og i virkelig lig) eller en måde at introducere til diff.ligningen eller enmet logistisk væksk

^.^

Svar #5
16. januar 2013 af karinmøller (Slettet)

Mange tak for i bruger tid på at hjælpe (Y). Det med differentialligningen y' er spørgsmål 2 i opgaven det har jeg svaret på :). Det var mere det redegørenden jeg mente (sry) dvs. Bl.a. Andvendelses muligheder(matamatisk og i virkelig lig) eller en måde at introducere til diff.ligningen eller enmet logistisk væksk

^.^

Brugbart svar (1)

Svar #6
16. januar 2013 af lfdahl (Slettet)

Prøv at se nærmere på i flg. wiki-artikel. Her finder du en masse anvendelser:

http://en.wikipedia.org/wiki/Logistic_function

Der er eksempler fra så forskellige områder som: økonomi, medicin, kemi, lingvistik, fysik ...

Én anvendelsesmulighed for den logistiske funktion har jeg selv arbejdet meget med, nemlig som en responsfunktion i kunstige neurale netværk. Artiklen nævner også denne anvendelse.

Håber, du finder inspiration her. Held og lykke med arbejdet.


Svar #7
17. januar 2013 af karinmøller (Slettet)

Super duper mange tak alle sammen :)

 


Skriv et svar til: Logistisk vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.