Matematik

parabel

15. januar 2013 af mikman (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har problemer med at komme i gang, jeg vil være taknemmelig hvis jeg kunne få noget hjælp med opgaven:

der er givet en parabel ved ligningen y=x^2-5x+4

a) bestem parablens toppunkt 

 

parablen spejles i x aksen, hvorhved der fremkommer en ny parabel 

b) skriv en ligning for denne parabel


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2013 af mathon

 

            f(x) = y = x2 + (-5)x + 4

   a = 1
   b = (-5)
   c = 4

        d = b2 - 4ac = (-5)2 - 4•1•4 = 25 - 16 = 9

                  toppunkt
                                     T = ( -b/(2a) ; -d/(4a) )

 


Skriv et svar til: parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.