Engelsk

Metode i engelsk faget?

15. januar 2013 af CamillaMadsenn (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle.

Sidder og abejder på min SRO metode afsnit.


Hvilke(n) metode(r) arbejder man egentlig med i engelsk?
 

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (3)

Svar #1
16. januar 2013 af Stygotius

1.  Hvem "-sidder og arbejder" ???

2.. Skullle vi skrive  "mit  SROmetodeafsnit" ???


Brugbart svar (11)

Svar #2
16. januar 2013 af RavnMaja (Slettet)

Det var da ikke et særlig brugbart svar du kom med Stygotius. Hvis du forstår spørgsmålet, så ville jeg da anbefale dig at holde dig til at svare på det i stedet for at forsøge at hæve dig over andre ved at rette på dem.

 

Camilla: metoderne i engelsk kan være følgende analyser: kommunikation, argumentation, sproglig, sociolingvistisk og diskursanalyse :-)


Brugbart svar (3)

Svar #3
16. januar 2013 af Stygotius

RavnMaja, Når ja, man ka da åsse baar sgriw heeld såm man sæl ve.

Brugbart svar (1)

Svar #4
16. januar 2013 af RavnMaja (Slettet)

Ja, det har man da ret til. Det er da ikke op til dig at bestemme, hvad der er rigtigt og forkert, så længe det er muligt for dig at forstå pigens spørgsmål. Hun spørger dig jo ikke om den sætning hun har skrevet er korrekt, gør hun vel?


Brugbart svar (2)

Svar #5
16. januar 2013 af Stygotius

.......og så siger man at analfabetismen er udryddet i Danmark. -tja

Svar #6
17. januar 2013 af CamillaMadsenn (Slettet)

Tak RavnMja!!! 


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. januar 2013 af Stygotius

Naar man er 19 aar, forventes man normalt at kunne skrive sit eget sprog, -ikke mindst hvis man mener at kunne gennemfore en gymnasial uddannelse. Her er chimpansesprog ikke godt nok.

Brugbart svar (6)

Svar #8
17. januar 2013 af Hebi

Jeg er ked af at afbryde jeres hyggelige stridighed, men jeg tillader mig nu alligevel, at komme med et svar på trådstarters spørgsmål.

Engelsk er et humanistisk fag, dvs. det er humanvidenskabeligt. Indenfor humanvidenskabens verden gør man brug af hermeneutisk metode. Dvs. i faget engelsk gør du brug hermeneutisk metode, da engelsk er et humanvidenskabeligt fag.

Der findes 3 former for hermeneutisk metode: Traditionel, filosofisk, metodisk.

Traditionel hermeneutik: Er analyse og fortolkning af tekster. Du ser på hvad meningen i en tekst er. Indenfor dansk gør du dette ved at gøre brug af analysemodeller. Indenfor engelsk kan du gøre brug af diskursanalyse, analyse af argumentation, sprogbrug osv.

Filosofisk hermeneutik: Er analyse og fortolkning af mennesker. Her ser man på menneskers følelser, udtalelser, kropssprog, osv. Man analyserer kort sagt mennesket på samme måde, som man gør i en tekst. Den filosofiske hermeneutik betragter mennesket som et forstående og fortolkende væsen. Metoden kan i engelsk være relevant hvis du observerer, eller interviewer mennesker.

Metodisk hermeneutik: Jeg kender ikke meget til denne metode, men den adskiller sig ikke markant fra den traditionelle. Dog mener jeg at man indenfor den metodiske del af hermeneutikken i højere grad, ser mere objektivt på sproget i en skrevet tekst. F.eks. sværhedsgraden, lix-tallet, det konkrete valg af ord frem for andre osv.

Engelsk er et humanvidenskabeligt fag, men det er ikke utænkeligt, at du får behov for at gøre brug af samfundsvidenskabelige metoder også. Der findes her 2 meget oplagte:

Kvalitiativ samfundsvidenskabelig metode: Analyse af udtalelser fra politikkere, embedsfolk, nyhedsartikler, osv. i en samfundsvidenskabelig kontekst.

Kvantitativ samfundsvidenskabelig metode: Analyse af tal, grafer. statistikker osv.


Brugbart svar (14)

Svar #9
21. november 2013 af StygotiusErKlam (Slettet)

Jeg lavede den her bruger udelukkende for at fortælle dig Stygiotius, at du er en idiot. At du bliver nødt til at gøre nar af andre, for at få det bedre med dig selv, er ynkeligt. Eftersom du påpeger fejl i spørgsmålet, og ikke svarer på det i stedet, så må du være for dum til at finde ud af, hvad spørgsmålet betyder?
Hvis du skal gøre nar af andre, for at fremstå klogere selv, på grund af et eller andet selvværdsproblem som du har, så skal du i det mindste gøre det fejlfrit selv.
Du mangler at sætte kommaer.
Du skriver ikke med stort, hvor du skal.
Der er ikke noget, der hedder "gennemfore."
Du burde kalde dig selv Idiotius...


Skriv et svar til: Metode i engelsk faget?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.