Matematik

Skæringspunkter....

15. januar 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Hej igen

Jeg har en opgave hvor jeg skal bestemme 'k' i en andengradspolynomium, så den kun har ét skæringspunkt med en anden polynomium (f). Hvordan bestemmer jeg det?

Mine polynomier hedder:

f(x) = -x2 + x + 6

og 

h(x) = 2x2 - 8x + k

Hvilken regnemetode eller formel skal jeg anvende for at bestemme 'k' således at parablen (h) kun har et skæringspunkt med parablem (f) ?

 

Tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2013 af peter lind

Se på ligningen f(x) = g(x) hvis den har en og kun en løsning er der kun et skæringspunkt


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2013 af klimasven (Slettet)

Sæt f(x)=h(x) og skriv om så der kommer til at stå 0 på den ene side. Udregn nu diskriminanten og den skal være lig 0 hvis der kun skal være en løsning


Skriv et svar til: Skæringspunkter....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.