Matematik
Stamfunktion
Hvordan finder jeg alle stamfunktioner til g(x)=x*sqrt(x2+7) ?
Svar #3
16. januar 2013 af mathon
u = x2+7
(1/2)du = xdx
G(x) = ∫√(x2+7)•xdx = ∫√(u)•(1/2)du = (1/2)∫√(u)•du = (1/2)•(2/3)•u3/2 + k = (1/3)•(x2+7)3/2 + k
..........
∫√(x)dx = ∫x1/2dx = (2/3)x3/2 + k
Svar #4
16. januar 2013 af JensKN (Slettet)
Det virker for indviklet til at man skal kunne det uden hjælpemidler..
Skriv et svar til: Stamfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
