Fysik

Hjælp: Ra-226 er alfaradioaktiv med henfaldskonstanten k=1,356∙10-11 s-1.

16. januar 2013 af Bech17 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med disse opgaver??

 

Opg. 2. Radon-226.
Ra-226 er alfaradioaktiv med henfaldskonstanten k=1,356·10-11 s-1.
En prøve af stoffet har aktiviteten 5400 Bq.
a) Hvor mange Ra-kerner er der i prøven?
b) Bestem halveringstiden i sekunder og i år.


Skriv et svar til: Hjælp: Ra-226 er alfaradioaktiv med henfaldskonstanten k=1,356∙10-11 s-1.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.