Kemi

mængdeberegning

16. januar 2013 af chrisBH (Slettet) - Niveau: C-niveau

1. Beregn den molare masse af NaBr.


2. Hvilken sammenhæng er der mellem stofmængde(n),  molar masse (M)  og masse(m)?


3. Ved en syrebase reaktion reagere saltsyre (HCl) med natriumhydroxid (NaOH) efter følgende reaktionsskema:


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2013 af ChemistryIsKey

Den molare masse for NaBr er

     M(NaBr) = M(Na) + M(Br) = 22.99 g/mol + 79.9 g/mol = 102.89 g/mol

Følgende formel gør sig gældende

     M = m / n

Reaktionsskemaet

     HCl + NaOH → NaCl + H2O

Dette kaldes en neutralisationsreaktion, da der bliver dannet vand og et salt (NaCl) 


Skriv et svar til: mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.