Matematik

Vis at linjen er tangent til grafen

16. januar 2013 af xxx007xxx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!  Jeg hårber på lidt hjælp til denne opgave.

 

Vis at linjen med ligningen 

                                                                                      3x  -  4y  +  2  =  0 

er tangent til grafen for funktionen 

                                                                          f(x)  =  kvadratrod (  3x  -  2  )

 

Hvordan skal jeg gribe det an? Skal jeg bruge tangentligningen? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. januar 2013 af SuneChr

Løs først f '(x) = 3/4  som er hældningen til linjen.

Indsættes den fundne x-værdi i både linjens ligning og f(x) og herved opfyldes, er linjen tangent i pågældende punkt.


Svar #2
16. januar 2013 af xxx007xxx (Slettet)

Hmm... Ja så for jeg x =2 

men jeg forstår ikke helt hvad så?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. januar 2013 af SuneChr

Indsæt x = 2 både i linjens ligning og i f . Er y-værdien herved den samme begge steder, tangerer linjen f .


Skriv et svar til: Vis at linjen er tangent til grafen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.