Matematik

differ

16. januar 2013 af sexysofie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogle der kan hjælpe mig med at differentiere dette:

f(x) = -1/3x3 +2x2

 

er dette rigtigt:

F´(x)=-1/3*3x^2+2*2x
F´(x)=-1x^2+4x


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2013 af Andreww (Slettet)

F'(x) = f(x)

Brug notationen f'(x) (blandt mange andre).

f'(x) = (-1/3)*3x2+2*2x


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. januar 2013 af ChemistryIsKey

Det er helt rigtigt differentieret! Bemærk dog, at når der står 1x skriver man som regel bare x, og når du har differentieret en funktion skriver man bare f'(x) og ikke F'(x). Hvis du skriver F(x), så kaldes det funktionens stamfunktion, og det er altså integralregning og ikke differentialregning :-)


Svar #3
16. januar 2013 af sexysofie (Slettet)

okay mange tak. hvordan løser man så den anden gradslininng? er det ved at finde a b og c? og hvad er a og b og c i det her tilfælde?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

Mener du at finde f'(x) = 0 = -x^2 +4x ?

Det er en ligning nemlig, mens f'(x) =  -x^2+4x ikke helt er en ligning.

Men hvis ja så brug nulreglen  0 = -x^2+4x = x(-x+4) <=> x = 0 v x = ?

 

Skriv et svar til: differ

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.