Matematik

Probleml'sning

17. januar 2013 af Skoleelev2012 (Slettet)
Hej alle. Jeg har virkelig brug for jeres hj;lp til nogle opgaver. Her er de.



Der er 294 km fra Esbjerg til K;benhavn. det koster 225 at k;re over storeb;lt. En liter benzin koster 11,42 kr. Andre omkostninger til bilens drift er 1,50 kr. pr. km. Deres bil k;rer 15 km paa literen.

a) Beregn udgifterne. (Men hvordan g'r man det?)

b) Hvor lang tid vil turen tage, hvis de k'rer med en gennemsnitshastighed paa 98 km/t?


Jeg har VIRKELIG brug for hj;lp.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2013 af 123ognu (Slettet)

a)

 

Du har opgivet en distance på 294 km.

 

Der er følgende udgifter:

Benzin

Drift

Storebæltsbroen

 

For at beregne benzinomkostningerne tager du din distance (294 km) og dividerer med bilens økonomi (15 km pr. liter). Nu har du mængden af liter benzin, der skal bruges. Det ganger du med literprisen 11,42 kr.

 

Driftsomkostningerne er 1,50 kr. pr. km. Det ganger du med de 294 km.

 

Storebæltsbroen koster 225 kr. Dette lægger du til benzinomkostningerne og driftsomkostningerne. Så har du den samlede udgift for at køre fra Esbjerg til København.

 


b) Du har opgivet en hastighed på 98 km/t og en distance på 294 km. Du bruger formlen:

v = s/t

Hvor v angiver hastighed, s angiver distance og t angiver tid.

Du kender altså hastigheden v = 98 km/t og distancen s = 294 km

Du kan omskrive formlen, så du har t isoleret:

t = v/s

Når du indsætter tallene, får du:

t = 98/294

Så får du svaret i timer, da hastigheden står i km/t og distancen i km.


Svar #2
17. januar 2013 af Skoleelev2012 (Slettet)

Mange tak for din hjælp! :)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2013 af 123ognu (Slettet)

Det var så lidt ;)


Skriv et svar til: Probleml'sning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.