Kemi

TLC???

17. januar 2013 af dalsgaard95 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er ved at skrive SRO, hvor jeg skal skrive om acetylsalicylsyre (smertestillede lægemidel) 
VI har lavet et forsøg, som vi skulle lave TLC på... Men jeg forstår ikke hvorfor man laver TLC, eller hvad man kan bruge det, og jeg jeg forstår heller ikke resultatet.. 

 

Er der nogen der kan hjælpe mig??

 

Jeg har lagt et billede af de to TLC-plader ved :) 

Vedhæftet fil: TLC.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2013 af exutu (Slettet)

I dit acetone forsøg kan man intet se, muligvis grundet vinklen/afstand. Du bliver også nødt til at fortælle os hvad du har loadet i de forskellige lanes.


Svar #2
17. januar 2013 af dalsgaard95 (Slettet)

Prik 1: acetylsalicylsyre
Prik 2: Omkrystalliserede acetylsalicylsyre (renset)
Prik 3: salicylsyre

Er det, det du mener? jeg ved ikke hvad du mener med lanes :/ 


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. januar 2013 af exutu (Slettet)

Det du skriver er det jeg leder efter bortset fra:
prik 1 = acetylsalicylsyre du selv har lavet?

Prik 2 = acetylsalicylsyre du selv har lavet, og omkrystalliseret?

Prik 3 = Salicyl syre du bruger som refference?


Svar #4
18. januar 2013 af dalsgaard95 (Slettet)

Det er rigtigt 


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. januar 2013 af exutu (Slettet)

Hvorfor har du ikke en reference som er acetylsalicylsyre? Brugte du salicylsyre + eddikesyreanhydrid eller det tilsvarende chlorid som reagenser?


Svar #6
18. januar 2013 af dalsgaard95 (Slettet)

Jeg har fundet ud af det, men tak for hjælpen 


Skriv et svar til: TLC???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.