Matematik

trekant beregning=>vinkelhalveringslinje

17. januar 2013 af linma (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey er der nogen som kan hjælpe mig med denne her opgave ?

 

opgaven er :

 

I en trekant ABC betegnes skæringspunktet mellem siden a og vinkelhalveringslinjen v A med D. Det oplyses, at <A=66grader, c=4,7 og v A=3,9.

a. tegn en model af trekanten og bestem BD.

b.bestem <B og <C.

 

tak påforhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2013 af peter lind

Se på trekant ACD. Du kender 2 vinkler og en side. Find den manglende vinkel og brug dernæst sinusrelationerne på den.

Find vinkel C. I ABC kender du du igen 2 vinkler og en side, så brug samme fremgangsmåde som den forrige


Svar #2
17. januar 2013 af linma (Slettet)

kan du måske tegne trekanten ? fordi jeg er lidt itvivl om hvordan den skal se ud ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2013 af peter lind

Det er jo lidt svært at gøre her. Tegningen skal på ingen måde være nøjagtig, Den skal blot få dig til at se mine forslag i #1 dur


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2013 af SuneChr

ΔABC er "næsten" ligebenet.

b = 4,6   c = 4,7   |BD| = 2,56   |DC| = 2,51   B = 56,07º    C = 57,93º 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2013 af mette48 (Slettet)

Start med trekant ABD hvor du kender <DAB =<A/2 = 33º, AB= c =4,7 og AD=vA = 3,9

Brug cosinusrelationerne til at finde BD og sinusrelationerne til at finde <B og <ADB

Brug a vinkelsummen i en trekant er 180 til at finde < C

brug sinusrelationerne til at finde de sidste sider i trekanten


Skriv et svar til: trekant beregning=>vinkelhalveringslinje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.