Matematik

F'(x)

18. januar 2013 af krededk123 (Slettet)

Hjælp jeg har brug for at differencere dette. f(x)=-0.04x^2+65?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2013 af lfdahl (Slettet)

f(x) = -0,04 x2 + 65

⇒ f'(x) = (-0,04) 2 x = -0,08 x

(det hedder: differentiere)

Du skal bruge reglen: (xn)' = n xn-1

 


Svar #2
18. januar 2013 af krededk123 (Slettet)

hvorfor får du det til = -0.08x, hvad med de 65 forsvinder de bare?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2013 af lfdahl (Slettet)

Ja. Hældningen for en ret linie (y = 65) er 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2013 af mathon

 

                        f(x) = -0,04 x2 + 65 = -0,04 x2 + 65•1 = -0,04 x2 + 65x0

                        f '(x) = -0,04 • 2•x2-1 + 65 0•x0-1 = -0,08x1 + 0 = -0,08x


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2013 af lfdahl (Slettet)

# 4

Fin indfaldsvinkel.


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. januar 2013 af SuneChr

# 2

Vedhæftet fil:SP 1801131227.PNG

Skriv et svar til: F'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.