Matematik

asymptote

18. januar 2013 af krededk123 (Slettet)

Hej jeg skal bestemme evt. asymptoter for denne funktion f(x)=0.5x^2+13x+35/x+2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2013 af mathon

 

                                                  0.5x2+13x+35
                                         f(x) = ------------------           x ≠ -2
                                                          x+2

har lodret asymptote
med ligningen
                                        x = -2


Svar #2
18. januar 2013 af krededk123 (Slettet)

mange tak, men hvordan opskriver man det nu hvis man skal bruge lim osv. f.eks. går den mod uendelig x -> uuendelig?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2013 af mathon

                      

                    limes (0.5x2+13x+35) / (x+2) = -
                    x
→ -2-      

                    limes (0.5x2+13x+35) / (x+2) =
                    x
→ -2+      

   hvorfor
                   x = -2 er lodret asymptote

 

                    (0.5x2+13x+35) / (x+2) = (1/2)x + 12 + (11/x+2))

                    limes (1/2)x + 12 + (11/x+2)) = (1/2)x + 12                   
                    x ±

   hvorfor
                   y = (1/2)x + 12         er skrå asymptote

                  


Skriv et svar til: asymptote

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.