Kemi

natriumchloid opløsning

18. januar 2013 af sssl (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa.. Jeg sidder med en regneopgave, som jeg simpelthen ikke kan svare på :( Da jeg skal op til eksamen mandag, håber jeg at der er nogen der kan hjælpe mig..

opgaven lyder:

 

Du skal fremstille 0,25 dm^3 natriumchlorid opløsning 0,9 % (masse/volumen). Til det skal du anvende en natriumchlorid opløsning 0,5 M og fortynde det med vand. Molekylemassen af natriumchloid er 58,44 g/mol

Beregn det nødvendige volumen(mL) af 0,5 M natriumchlorid opløsningen du skal bruge. vis udregning..

 

Er der nogen der ved hvordan man gør. hjælp hjælp hjælp

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. januar 2013 af mathon

sættes densiteten af 0,9% NaCl-opløsning til 1000 g/L
beregnes
                   0,9 masse% NaCl-opløsning
til
                   c = 0,009 • (1000 g/L) / (58,44 g/mol) = 0,154 M   som skal fremstilles af 0,5 M NaCl

opgaven er nu af en stamopløsning på 0,5 M NaCl
at fremstille 0,250 L 0,154 M NaCl-opløsning:

       dvs
                                                       antal mol           =         antal mol

                                         (0,250 L) • (0,154 M)      =       Vstam • (0,500 M)              

                                          Vstam = 0,077 L 0,5 M NaCl skal tilsættes

                                          (0,250 - 0,077) L = 0,173 L = 173 mL demi-vand

 


Svar #2
19. januar 2013 af sssl (Slettet)

hvordan bliver 0,9 % til 0,009, og hvordan kan du lav 0,25 dm^3 til 0,25L

hvad er demi vand?


Brugbart svar (2)

Svar #3
19. januar 2013 af mathon

   

                                     0,9
                      0,9% =   ----- = 0,009
                                    100

  

                     1 dm3 = 1 L

                     0,25 dm3 = 0,25 L


Svar #4
19. januar 2013 af sssl (Slettet)

altså hvordan omregner jeg procent til masseprocent, hvis det er det du har gjort.


Svar #5
19. januar 2013 af sssl (Slettet)

Når. Altså har du lavet procent om til masse eller?


Svar #6
19. januar 2013 af sssl (Slettet)

Men hvorfor ganger du så 0,009 med 1000? når du allerede har ændret 0,9%


Brugbart svar (2)

Svar #7
19. januar 2013 af mathon

 

                densiteten d = 1 g/mL = 1000 g/L


Skriv et svar til: natriumchloid opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.