Matematik
grænseværdi
05. oktober 2003 af
SP anonym (Slettet)
Har et par opgaver som giver mig lidt problemer.
Lad funktionen f være givet ved
f(x) = x^2 - 2x + 2
Tegn grafen og bestem derefter et interval af længden 3, der ved f afbildes på et interval af længden 25/4
For funktionen
f(x) = ax^2 - 4x + 1, x tilhører R,
gælder at Vm(f) = ]-uendelig; 3]
Bestem a.
Håber der er nogle kloge hoveder som kan give lidt hjælp.
Hilsen en der ikke skulle have valgt mat på højt!
Lad funktionen f være givet ved
f(x) = x^2 - 2x + 2
Tegn grafen og bestem derefter et interval af længden 3, der ved f afbildes på et interval af længden 25/4
For funktionen
f(x) = ax^2 - 4x + 1, x tilhører R,
gælder at Vm(f) = ]-uendelig; 3]
Bestem a.
Håber der er nogle kloge hoveder som kan give lidt hjælp.
Hilsen en der ikke skulle have valgt mat på højt!
Svar #1
06. oktober 2003 af Jean
Kan ikke lige se hvad dit spørgsmål har med grænseværdi at gøre?!
Ad 1) Tegn...
Derefter kan du løse to lign med to ubekendte.
Afstanden mellem to funktionsværdier skal være lig 25/4 og afstanden mellem to punkter skal være lig 3. (Da funktionen "næsten" er lige (symmetrisk om 1) kan du overveje at du kan fjerne numerisk tegnet og se på det tilfælde først, og så derefter finde den anden løsning)
Ad 2)
Hint: Hvis værdimdg. skal være (-oo, 3) skal funktionen have toppunkt, der hvor den antager værdien 3.
Ad 1) Tegn...
Derefter kan du løse to lign med to ubekendte.
Afstanden mellem to funktionsværdier skal være lig 25/4 og afstanden mellem to punkter skal være lig 3. (Da funktionen "næsten" er lige (symmetrisk om 1) kan du overveje at du kan fjerne numerisk tegnet og se på det tilfælde først, og så derefter finde den anden løsning)
Ad 2)
Hint: Hvis værdimdg. skal være (-oo, 3) skal funktionen have toppunkt, der hvor den antager værdien 3.
Skriv et svar til: grænseværdi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
