Fysik

Lineærfunktion vandsvarmefylde og fordampningsevne

19. januar 2013 af Supermannn1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa :)

 

Jeg sidder og arbejder med en fysikrapport omkirng vandsvarmefylde og fordampningsevne.

 

Til disse to forsøg er jeg blevet stillet tilopgave at opstille en lineærfunktion for de udfra formlerne til at finde vandsfarmefylde og fordamningsevne.

 

Jeg har målt i 15 sekunders intervaller i begge forsøg.

Under vandsvarmefylde har jeg målt temperatur og effekt 

 

 

i Vandsfordamåningsevne har jeg målt tid effekt og vægt.

 

Jeg kender godt formlerne for de to :)

 

Men hvordan skal jeg lave en linenær regression ?  hvilke værdier skal jeg indsætte  på x og y aksen ? 

 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. januar 2013 af peter lind

Jeg formoder du har haft en dyppekoger ned i noget vand, so du har målt henholdsvis temperatur og vægt. Jeg gå også ud fra at i fordampningsvarmen har vandet været kogende.

Ved opvarmningen af vandet gælder

Q = P*t ) = m*c* ΔT P effekten, m masse af vand , c vands varmefylde og ΔT er temperaturstigningen. Dividerer du med faktoren foran ΔT får du at temperaturstigningen er en lineær funktion af tiden

Fordampning; Der gælder

Q = P*t = L*Δm hvor Δm er massen, der forsvinder. Du vil på samme måde som ovenfor få at Δm er en lineær funktion af tiden


Svar #2
19. januar 2013 af Supermannn1 (Slettet)

Forstår stadig ikke helt hvilke værdier jeg skal indsætte ? :) skal det i begge tilfælde være som funktion af tiden eller hvordan :) ?

Brugbart svar (2)

Svar #3
19. januar 2013 af peter lind

Det vil være det mest naturlige; men der er ikke noget i vejen for at du bruger tiden som funktion af temperatur eller masse


Svar #4
19. januar 2013 af Supermannn1 (Slettet)

så jeg f.eks. skal lave en linær regression under varmefylde vil jeg have tiden stående i x kollonen og temperatur eller massen stående i y kollonen :) ? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. januar 2013 af peter lind

ja


Svar #6
19. januar 2013 af Supermannn1 (Slettet)

okay, mange tak ! :D tror jeg har fattede det nu ;) 


Skriv et svar til: Lineærfunktion vandsvarmefylde og fordampningsevne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.