Matematik

Jeg ved ikke en gang hvad man kalder det her...

20. januar 2013 af Chm95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey, håber virkelig i kan hjælpe mig med alle opgaverne på det vedhæftede billede, da jeg ikke kan finde ud af en eneste af dem...

opgave 12 (den sidste) er den vigtigste.  

Vedhæftet fil: Udklip.PNGdgdfh.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2013 af jihudsif (Slettet)

Kan du hjælpe med at rette min udd-plan? :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2013 af mathon

opgave 12

                          udklippets omkreds:

                                   Omk = 6 = 2h + 2π•r            

                                                2h = (6 - 2π•r)                                       som multipliceret med r giver

                                     1)       2h•r = (6 - 2π•r)•r = 6r - 2π•r2

 

                          udklippets areal:
                                                      
                                                A = h • 2r          -        π•r2                     som ved brug af 1)  giver
                                                       rektangel      2 halvcirkler

                                                A(r) = 6r - 2π•r2  -  π•r2

                                                A(r) = 6r - 3π•r2

     

                              

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2013 af mathon

 

                                              A '(r) = 6 - 6π•r

ekstremum
kræver

                                              A '(ro) = 6 - 6π•ro = 0

bestem selv monotoniintervaller
                                     


Skriv et svar til: Jeg ved ikke en gang hvad man kalder det her...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.