Matematik

Logaritmefunktioner?? HJÆLP HASTER

20. januar 2013 af Mimi933 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg skal gør rede for sammenhængen mellem eksponentielle funktioner og logaritmefunktioner.

Jeg ved at forskellen er at, det er hinandens omvendte funktioner, men jeg ved ikke helt præcist hvordan jeg skal forklare det.

Håber inderligt at i vil hjælpe mig

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2013 af mathon

 

              funktion
                                                  y = f(x)     

              invers funktion
                                                  x = f -1(y)

 

kaldes
logaritmefunktionen
                                                  y = loga(x)                   med grundtallet  a>0    og a ≠ 1

kaldes
inversfunktionen
                                                  x = loga-1(y) = ay

  
                                                                       

       
 


Svar #2
20. januar 2013 af Mimi933 (Slettet)

Mange tak for svaret Mathon :D


Skriv et svar til: Logaritmefunktioner?? HJÆLP HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.