Kemi

pH - pufferopløsning

20. januar 2013 af Cecillie95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en pufferopløsning på henholdsvis 0,050 M og 0,025 M bestående af CH3COOH og CHHCOONa

Jeg skal beregne den teoretiske pH-værdi, men hvordan pokker gør jeg det? Den indeholder jo både en syre og dens korresponderende base? Hvilken formel skal der bruges? Der måles i 50 mL

 

 


Svar #1
20. januar 2013 af Cecillie95 (Slettet)

Kan dette passe for 0,050 M?

pH = 4,76 + log(0,1/0,1) = 4,76


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. januar 2013 af mathon

 

                                                   svag base
                        pH = 4,76 + log( (0,025 M) / (0,050 M) ) = 4,46
                                                                       svag syre


Svar #3
20. januar 2013 af Cecillie95 (Slettet)

Hvorfor 0,025/0,050? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. januar 2013 af mathon

fordi formlen er

                        pH = pKs + log(cb / cs)

     CH3COOH er den svage syre

     CH3COO- er den korresponderende svage base med   [ CH3COO- ] = c(CH3COONa)

 


Svar #5
20. januar 2013 af Cecillie95 (Slettet)

Det er 2 forskellige opløsninger. En på 0,050 M og 0,025 M 

Når koncentrationerne er de samme, er det så ikke noget med, at pH er lig pKs?


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. januar 2013 af mathon

    

  De forefindes jo i samme opløsning og er derfor ikke to kemisk selvstændigt agerende opløsninger.

  En sådan blanding er jo netop det, der giver blandingen = pufferen dens pH-stabile egenskaber


Skriv et svar til: pH - pufferopløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.