Matematik

Beregn højden i en trekant

20. januar 2013 af Hakkedreng (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen, jeg skal beregne højden i en retvinklet trekant, dvs. b, men jeg har kun fået oplyst C som selvfølgelig er 90 grader, B som er 21 grader og a som er 15 m. Hvordan kan man regne b ud på det?

Mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2013 af Snaps12 (Slettet)

sinusrelation? :D


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. januar 2013 af 123434 (Slettet)

C=90* B=21* a=15cm

Du vil finde b

Du skal bruge B og a til at finde b

b=a*tan(B)

b=15*tan(21)

 

 


Svar #3
20. januar 2013 af Hakkedreng (Slettet)

Er ikke den skarpeste haj i sinus, cos, tang, men har tjekket diverse sider for formler men kan ikke finde nogen hvor alle værdierne træder frem 


Svar #4
20. januar 2013 af Hakkedreng (Slettet)

Maaaaaange tak! Du har reddet min dag!


Skriv et svar til: Beregn højden i en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.