Matematik

Symmetriakse

20. januar 2013 af Umuligt (Slettet)
Hejsa. Jeg har tegnet en graf, som endte med at blive en parabel. I næste opgave skal jeg finde symmetriaksen, og som jeg kan se er det y, da parablen bliver delt der. Men hvordan skal jeg skrive det - at symmetriaksen = y? Eller hvad

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2013 af peter lind

Hvis du mener at symmetriaksen er y aksen kan du enten skrive at det er y aksen eller aksen med ligningen x=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2013 af SuneChr

Parablens symmetriakse kan bevises på to måder.

1)  Symmetriaksen vil altid indeholde parablens toppunkt.

2)  Hvis forskriften er  f(x) = ax2 + bx + c  er symmetriaksen linjen med ligningen  x = x0

     hvis   f(x0 + x) = f(x0 - x) 


Svar #3
20. januar 2013 af Umuligt (Slettet)

Min symmetriakse indeholder toppunktet, men hvad hedder ligningen. Mit toppunkt er 1,7. Jeg har skrevet, at symmetriaksen er uendelig hvis x er 1. Er dette korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2013 af SuneChr

Symmetriaksen er en lodret linje, som er uendelig lang. Med toppunkt (1 ; 7) er symmetriaksen ligningen  x = 1   ja.


Skriv et svar til: Symmetriakse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.