Matematik

Bevis for nulpunktsformlen

20. januar 2013 af MBaza (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der nogen, som kan vise mig beviset for nulpunktsformlen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

Hvordan ser den ud og hvad handler den om?


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

Aah, nu er jeg med.

Det er den for 2.gradspolynomier ikke? Det er vidst beviset for løsningen til en 2.gradsligning

x =[ -b +- sqrt(d) ] / [2a]


Svar #3
20. januar 2013 af MBaza (Slettet)

Ja, det ved jeg godt :) 

Men jeg skl jo sætte det ind i min nulpunktsformel:

 

p(x) = a(x-x1)(x-x2)

 

Hvor x1 og x2 er mine to nulpunker, som løses ved netop det du skrev (x =[ -b +- sqrt(d) ] / [2a])

Min ligning kommer nu til at se således ud:

p(x) = a(x- (-b + sqrt(d)) / 2a)(x-(-b - sqrt(d)) / 2a)

Mit problem er bare, hvordan jeg beviser sætningen. Altså hvordan jeg regner den ud...

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2013 af hesch (Slettet)


Skriv et svar til: Bevis for nulpunktsformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.