Matematik

Diffenretiere

20. januar 2013 af bananman (Slettet)

Hej

Nogen der kan hjælpe med, at diffenretiere dette: f(x) = x * (cos x)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2013 af mathon

  
                                                       f(x) = g(x) • h(x)

                        
                                                       f '(x) = g '(x) • h(x)  +  g(x) • h '(x)

 

                    


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2013 af SuneChr

f '(x)  =  (x) ' · cos x + x · (cos x) '


Svar #3
20. januar 2013 af bananman (Slettet)

Så det er en sammensat funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2013 af mathon

 

     nej produktreglen


Svar #5
20. januar 2013 af bananman (Slettet)

# 1

Vil det så være f(x) = x * (cos x) --> f'(x) = 1 *cos(x) - x * (-sin x)?


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. januar 2013 af mathon

                                                                    g(x) = x                           g '(x)  = 1

                                                                    h(x) = cos(x)                  h '(x) = -sin(x)
 

                                                       f '(x) = g '(x) • h(x)  +  g(x) • h '(x)

                                                       f '(x) = 1 • cos(x)  +  x • (-sin(x))

                                                       f '(x) = cos(x)  -  x • sin(x)


Svar #7
20. januar 2013 af bananman (Slettet)

Så et spørgsmål til hvis jeg differentierer sin eller cos med med f.eks. sin (80) vil det så give 0 da 80 er en konstant?


Brugbart svar (1)

Svar #8
21. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

sin(80) er en konstant. Den afledede af en konstant er lig med 0. Men det er ikke klart, hvad du mener med dit spørgsmål.


Svar #9
21. januar 2013 af bananman (Slettet)

Det er fordi jeg læser op til en prøve, og gerne vil forstå det.

Hvordan differentierer jeg et helt talt med kvadratrod af x?

F.eks. f(x) = 2* sqrt (x)?


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. januar 2013 af SuneChr

Produktreglen for differentiation, som tidligere beskrevet her i tråden.

nær-Læs nu de tidligere indlæg i tråden.

En konstant, k ∈ R ,  der differentieres, er altid 0 .


Svar #11
21. januar 2013 af bananman (Slettet)

Glemte, at skrive det. Men tænkte mere på kvadratroden.


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Du bør kende reglen for differentiation af kvadratroden:

(√x)' = 1/(2·√x)

Dette følger af den almindelige regel (xn)' = n·xn-1 med n = 1/2 .


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. januar 2013 af mathon

   samt
                          x-n = 1/xn


Skriv et svar til: Diffenretiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.