Generelt

Biotek A eller Kemi B, forskel på studieretninger?

21. januar 2013 af stinenymnn (Slettet)

Jeg er rigtig meget i tvivl om hvorvidt jeg skal vælge studiretningen mat a, fys b og kemi b eller bioteknologi a, mat a og fys b.

Jeg ved godt at bioteknologi dækker over biologi samt kemi b, og de to studieretninger derfor giver nærmest samme udgangspunkt, men jeg er tvivl om hvilken fordel der kan være ved at vælge den ene frem for den anden.

Hvad er den store forskel på disse studiretninger?


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. januar 2013 af hellerup2900 (Slettet)

mat A, Fys B & Kemi B; er en studieretning med fokus på den grundvidenskabelige teori og fremgangsmåde. Fagene dækker tilsammen alt fra fotosyntese til algebra, og er den studieretning i Danmark, der åbner for flest videregående uddannelser.

Som du så godt har sagt, dækker Bioteknologi over kemi og biologi. Det er dog ikke helt rigtigt, at bioteknologi dækker over kemi og biologi på B-niveau. Visse sundhedsvidenskabelige uddannelser henviser det på følgende måde, men hvis du fx ser adgangskravene til en håndfuld civilingeniører og diplomingeniører svarer Bioteknologi A til KEMI C (og ikke b).

Bioteknologi handler primært om cellers opbygning og funktion og derved kommer faget ind på biodiversitet, fotosyntese og biomasseprocesser.

Så hvis du fortrækker cellefunktioner fremfor kemisk analyse og arbejde med stoffers virkning, så burde du vælge biotek-linjen ellers er mat/fy/ke linjen den normale naturvidenskabelige linje.


Skriv et svar til: Biotek A eller Kemi B, forskel på studieretninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.