Kemi

Puffer

21. januar 2013 af Elskerfarver (Slettet)

Jeg forstår det hele, bortset fra, hvordan man kommer frem til 0,050M

Vedhæftet fil: 1.docx

Svar #1
22. januar 2013 af Elskerfarver (Slettet)

Jeg ved at det har noget med Na at gøre hm?

Brugbart svar (1)

Svar #2
22. januar 2013 af mathon

 

                             pH = pKs( H2PO4- ) + log(cb/cs)

                             cb/cs = 10pH-pKs = 107,21-7,20 = 1,02329

                             c(HPO42-) / c(H2PO4-) = 1,02329

                              c(Na+)fra basen / c(Na+)fra syren = 2•c(HPO42-) / c(H2PO4-) = 2 • (c(HPO42-) / c(H2PO4-)) =
                                                                                                                                2 • 1,02329 = 2,04659

                              c(Na+)fra basen / c(Na+)total = 2,04659 / (1+2,04659) = 0,671464
hvoraf
                              c(Na+)fra basen = 0,671464 • c(Na+)total = 0,671464 • (0,15 M) = 0,100765 M
dvs
                              c(Na2HPO4) = (1/2) • c(Na+)fra basen = (1/2) • (0,100765 M) = 0,050382 M

                              c(NaH2PO4) = c(H2PO4-) = c(HPO42-) / 1,02329 = c(Na2HPO4) / 1,02329 =
                                                                                                      0,050382 M / 1,02329 = 0,049235 M

afvejning til 1 L opløsning
når c(Na+)total  = 0,15 M
 
                             0,050382 mol Na2HPO4 = (0,050382 mol) • (141,96 g/mol) = 7,152 g

                             0,049235 mol NaH2PO4 = (0,049235 mol) • (119,98 g/mol) = 5,907 g
                              

                        

 

                            

                            

                            

 

 


Skriv et svar til: Puffer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.