Matematik

Integrer

28. september 2005 af Mr. Rothman (Slettet)
kan ikke finde ud af at skrive integral tegn med grænser på com så i får den sådan her.

beregn Integralet med grænserne 1 til 0 for 5x^3/2 dx

skal jeg bruge partiel, hvis ja så med f(x)= x^3/2 , F(x) = 2/5x^5/2 og g(x)=5 og g mærke = 0 ?

Håber i kan tyde det jeg skriver, det er opg 1a s.19 i eksamensopgaver 2

På forhånd tak.



Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2005 af fixer (Slettet)

Notationen brugt her i fora'et tillader os at udtrykke integralet som

1
S[5x^(3/2)]dx
0

Du kan da godt foretage partiel integration, men har i ikke lært hvad en stamfunktion til f(x) = x^a, a reel, er ?

Svar #2
28. september 2005 af Mr. Rothman (Slettet)

jo 1/a+1 * x^a+1 ikk?

stamfunktionen så bare 5*(1/(5/2)) * x^(5/2)+1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2005 af fixer (Slettet)

Husk tydeligtgørende paranteser

S[x^a]dx = 1/(a+1)x^(a+1) + k, x != -1



5S[x^(3/2)]dx = 5*(2/5)x^(5/2) + k, k E R

idet 3/2+1 = 5/2

Svar #4
28. september 2005 af Mr. Rothman (Slettet)

nej undskyld

5* (1/(3/2))* x^(3/2)+1

Svar #5
28. september 2005 af Mr. Rothman (Slettet)

ååå. mit hoved er lidt blæst i dag.. Kan godt se det nu.. Mange tak for hjælpen

Skriv et svar til: Integrer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.