Matematik

potensregler

22. januar 2013 af Jrasbr82 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan forklare mig hvorfor 4^3-2/3 = 4^7/3?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2013 af Andreww (Slettet)

43-(2/3) = 4(9/3) - (2/3) = 4(7/3)


Svar #2
22. januar 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

så man skal gange nævneren i brøken med eksponenten, og derefter minus tælleren?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2013 af Jerslev (Slettet)

#2: Sæt dem på fælles brøkstreg og reducer.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2013 af PeterValberg

okay, jeg havde ikke set de andre svar...

men et godt råd...brug parenteser, så opgaven bliver tydelig:

4^(3-(2/3)) = ....

eller som der er gjort i #1

43-(2/3) = ....

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
22. januar 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

43-2/3 = 47/3

/=brøk, men jeg kan ikke finde ud af at skrive det sådan herinde :(


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. januar 2013 af PeterValberg

Du markerer "bare" det, der skal hæves og trykker på knappen X2

p8S0t.jpg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
22. januar 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

Det var mere hvordan man satte tallet ind som en brøk :), bruger i et andet program til at skrive det i og copy/paster?

Det jeg ikke forstår er hvordan der kommer til at stå 7/3, min lommeregner siger noget helt andet..


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. januar 2013 af PeterValberg

genlæs #1 der er det glimrende forklaret :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: potensregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.