Matematik

halveringskonstant

22. januar 2013 af Jelly (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Hvordan finder jeg halveringskonstanten for følgende funktion: f(x)=15*e-0,4087x

Håber på respons.

På forhånd tak!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2013 af mathon

generelt
                            f(x) = b•e-k•x             k>0

                            f(x+X½) = (1/2)•f(x)

                            b•e-k•(x+X½) = (1/2)•b•e-kx

                            e-k•(x+X½) = (1/2)•e-kx

                            e-k•x • e-k•X½ = (1/2)•e-kx

                            e-k•X½ = (1/2)

                            -k•X½ = ln(1/2) = -ln(2)
 

                            X½ = ln(2) / k

                           

 

                          


Svar #2
22. januar 2013 af Jelly (Slettet)

dvs. vil halveringskonstanten så blive:

X½ = ln(2) / k = ln(2) / -0,4087 = -1,7 ?

Er det korrekt med negativt fortegn?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2013 af GodOnDuty (Slettet)

Hvis du kigger i #1's svar, så ser du at der står e^(-kx), dvs k er i dit tilfælde 0,4087, hvorved dit resultat også får positivt fortegn :D


Skriv et svar til: halveringskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.