Matematik

Tangens?

22. januar 2013 af Johnny8080 (Slettet)

Hej alle derude! Jeg har lige et spørgsmål til jer. Hvad er Tangens? Hvad kan Tangens bruges til? Kan I komme evt. komme med en tegning eller en ligning der viser hvordan man regner med tangens?                                                                         Tak på forhånd!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2013 af heinzee (Slettet)

Som regel benyttes tagens i trekanter, hvorved man regner vinkler med den


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2013 af SuneChr

Tangens til en vinkel i en retvinklet trekant er den modstående katete divideret med den hosliggende katete.

Tangens til vinklen, en linje danner med x-aksen i et koordinatsystem er lig med linjens hældningskoefficient.

tan v = sin v / cos v

 


Svar #3
22. januar 2013 af Johnny8080 (Slettet)

Tusind tak! I har været en stor hjælp for mig ! :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2013 af bbdk (Slettet)

Hvis du gerne vil forstå tangens geometrisk, kan du prøve at tegne enhedscirklen og en trekant inden i den i første kvadrant. Dernæst regner du tan(v) ud som #2 oplyste, tan(v) = sin(v) / cos(v).

Resultatet er et tal - længden på en side i en trekant. Dog ikke en side i den trekant du allerede har tegnet, men længden af den lodrette streg i den trekant der fremkommer, hvis du tegner en lodret streg ved x=1 og derpå forlænger hypotenusen i din 1. kvadrants trekant indtil den rammer den lodrette streg udenfor enhedscirklen.

Den lodrette streg ved x=1 kaldes en tangent fordi den lige nøjagtigt tangerer cirklen i punktet (1,0).


Skriv et svar til: Tangens?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.