Matematik

Hjælp !! Bestem ved aflæsning f(0).

23. januar 2013 af Flinten (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa.. sidder og laver nogen matematik opgaver og sidder fast ved en opgave

Figuren viser grafen for en funktion f.
1) Bestem ved aflæsning f(0).

2)Løs ved hjælp af grafen ligningen f^' (x)=0.
3)Angiv de lokale ekstrema for f.

 

Håber der er nogen kloge hoveder derude der kan hjælpe en en forvirret gut.. 

Vedhæftet fil: funktion.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2013 af PeterValberg

f(0) = 3  værdien på y-aksen, hvor grafen skærer

f'(x) = 0    ⇔   x = 2   nemlig x-værdien, hvor grafen for f "vender"

f har lokalt (faktisk globalt) maksimum ved x = 2

hvilket giver følgende monotoniforhold:

f er stigende i intervallet ]-∞;2]
f er aftagende i intervallet [2;∞[

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
23. januar 2013 af Flinten (Slettet)

Stor tak for det hurtige svar... Det hjalp stensikkert.. Du må sku have en god dag.. :D

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2013 af SuneChr

Lille skønhedsfejltastning:

f stigende  

f aftagende    


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2013 af PeterValberg

#3

flere steder på nettet (omkring monotoniforhold) medtages x-værdien, hvor funktionen har ekstrema, i intervallerne. Se eksemplet lidt nede på denne side: [ LINK ]

Men det giver god mening, hvis den ikke skal medtages, da funktionen i punktet hverken stiger eller falder.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2013 af SuneChr

Ja. Man ser faktisk kun den udgave som i # 1 til trods for

f ' (x)                  +                     0                    -

-----------------------------------------|--------------------------------------→

x                                               2 

Der er jo også andre mærkværdigheder med inklusion eller ej:

Arealet af  {(x ; y) | 0 < x < 1 ∧ 0 < y < f(x) }  =  arealet af  {(x ; y) | 0 ≤ x ≤ 1  ∧ 0 ≤ y ≤ f(x) }


Skriv et svar til: Hjælp !! Bestem ved aflæsning f(0).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.