Matematik

opgave 2 sæt 5

23. januar 2013 af ceciliehansen1234 (Slettet)

Hej :-)

Jeg går i 8 klasse og skal aflevere blæk regning! kan slet ikke finde ud af den her opgave..

På grung af forurening skal 70% af grundens areal graves op og renses

Det er en firkant den har en vandret linje på 18 m så kommer der et lille hjørne på 2m så går den lodret ned og den har en længde på 5,5 m så går linjen 12m vandret, jeg mangler så linje stykket fra den nederste vandrette linje som går op til den den øverste vandrret linje.

hvordan finder man det linje stykke.

når amn så har fundet det stykke skal man regne arealt ud og hvor mange m2 der skla graves op.

 

pls hjælp, hvis i forstår min beskrivelse!

Tak :-)

-Har vedhæftet et billede af figuren, selve opgaven er også med :-)

Vedhæftet fil: IMG_4961.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2013 af mette48 (Slettet)

Opdel grunden i trekanter og firkanter og beregn arealerne af disse figurer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2013 af SuneChr

En trapez minus en retvinklet ligebenet trekant.

Areal  =  1/2·(20 + 12)·7,5 - 1/2·22 .

Dernæst tager du 70% af arealet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2013 af 123434 (Slettet)

1/2*(20+12)*7,5-1/2*2^2*0,7

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2013 af SuneChr

# 3 Nej, de 70% skal også tages af det første led i ligningen for arealet. Du har kun taget 70% af den lille trekant i hjørnet af grunden.

(1/2·(20 + 12)·7,5 - 1/2·22)·0,7


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det simpleste er vel at udregne talværdien af arealet A først, og så beregne 70% af det

A = (1/2)·(20+12)·7,5 = (1/2)·22 = 16·7,5 - 2 = 118


Skriv et svar til: opgave 2 sæt 5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.