Matematik

Skæringspunkt ml. tangent og parabel

23. januar 2013 af Star04 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey folkens. 

Nogle der ved hvordan man finder skæringspunktet ml en tangent og parabel? 

 

Fx: Linjen y=2x-8 skærer parablen y=x2-7x+10 i to punkter. 

 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2013 af nielsenHTX

Tangenten og funktionen har samme værdi i et punkt og samme hældning.

hvis de skærer hinanden så har de samme værdi i punktet


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2013 af Lars195 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis linien y=2x-8 skærer parablen y=x2-7x+10 i to punkter, er linien ikke tangent til parabelen. Man skal derfor finde skæringspukterne mellem linien og parabelen. Skæringspunkternes x-koordinater findes ved at løse ligningen

2x - 8 = x2 -7x +10 ,

der let reduceres til en 2.-gradsligning.


Svar #4
23. januar 2013 af Star04 (Slettet)

#3 tak! :D 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Hvordan kan den reduceres til en andengradsligning?

2x-8=x^2-7x+10

2x-8+8=x^2-7x+10+8

2x=x^2-7x+18

0=x^2-9x+18

Har på fornemmelsen af at det er forkert.

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er helt korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

^^ hvorfor... det er da rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Og det var jo netop, hvad jeg skrev.


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

haha.. Må nok hellere begynde at læse i min bog.. eller huske at opdatere siden før jeg skriver noget..  #7 var ment til #5.. på det tidspunkt havde ingen svaret.. men kan se du har været få sekunder  hurtigere end jeg har været.. 


Skriv et svar til: Skæringspunkt ml. tangent og parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.