Matematik

Andengradsligning med brøk

23. januar 2013 af Jrasbr82 (Slettet) - Niveau: B-niveau

2/x + x = 3    facit siger 1, 2

det står man skal gange alle led med x.. men hvad er x? og hvad bliver brøken så til?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

x er den ubekendte. Gang hvert led med x:

(2/x)·x + x·x = 3·x , (x ≠ 0) , og reducer

2 + x2 = 3x .

Saml leddene på venstre side og løs nu 2.-gradsligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Er det sådan?

2+x^2-3x=0

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, men arranger leddene på den normale form:

x2 -3x +2 = 0

Løs ligningen ved at faktorisere.

(x-1)(x-2) = 0


Svar #4
24. januar 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

hvad med den her så :: 2/x + 11 = 6x?

Hvis jeg bruger samme metode for jeg :-6x2 +11x +2

men den kan jeg ikke få til at gå op.. hvad laver jeg forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er korrekt, hvis man fuldender ligningen

-6x2 +11x +2 = 0

Diskriminanten beregnes så til d = 112 -4·(-6)·2 = 169 = 132 , så x = (-11 ±13) / (2·(-6))

Det er umuligt at svare på, hvad du gør forkert, når du ikke forklarer videre, hvad du gør.


Svar #6
24. januar 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

tak for det! Jeg havde bare lavet en dum fejl da jeg skulle finde diskriminanten. Trak tallene fra finanden istedet for at lægge dem sammen, og så fik jeg et jo et helt andet tal

 


Skriv et svar til: Andengradsligning med brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.