Matematik
reduceres
28. september 2005 af
katrine01 (Slettet)
hey. nogle der kan hjælpe mig med de tre små opgaver.
en
12x²-30xy-100²(3x+11y)²= ved ikke hvordan jeg skal løse denne opgave
to
(9z - 12y)²=81z+144y=225y er den løst rigtigt?
tre
(x-2)(y+3)-xy-6=xy+3x-2y-6-xy=3x-2y-12 er den løst rigtigt?
en
12x²-30xy-100²(3x+11y)²= ved ikke hvordan jeg skal løse denne opgave
to
(9z - 12y)²=81z+144y=225y er den løst rigtigt?
tre
(x-2)(y+3)-xy-6=xy+3x-2y-6-xy=3x-2y-12 er den løst rigtigt?
Svar #1
28. september 2005 af Duffy
tre
(x-2)(y+3)-xy-6= xy+3x-2y-6-xy = 3x-2y-12 er den løst rigtigt?
Hmm?!
Ikke hvis du vil klynge dig til DÉN mellemregning.
Duffy
(x-2)(y+3)-xy-6= xy+3x-2y-6-xy = 3x-2y-12 er den løst rigtigt?
Hmm?!
Ikke hvis du vil klynge dig til DÉN mellemregning.
Duffy
Svar #3
28. september 2005 af DMUS (Slettet)
Det ser ikke helt godt ud.. Går ud fra du skal reducere udtrykket mest muligt.
3'eren er rigtigt løst, selvom du ikke skriver det rigtige i mellemregningen (mangler et -6)..
I 2'eren kan du ikke blande z'er og y'er, og du skal huske det dobbelte produkt, som du har gjort rigtigt i 3'eren, hvor det står lidt anderledes...
HUSK:
(9z - 12y)^2 = (9z-12y)(9z-12y).
Du skal gange alle led med hinanden, efter princippet. (a-b)^2 = a^2 + b^2 -2ab..
Den første gør du præcis på samme måder, og reducere så meget du kan...
Håber det hjalp lidt.
3'eren er rigtigt løst, selvom du ikke skriver det rigtige i mellemregningen (mangler et -6)..
I 2'eren kan du ikke blande z'er og y'er, og du skal huske det dobbelte produkt, som du har gjort rigtigt i 3'eren, hvor det står lidt anderledes...
HUSK:
(9z - 12y)^2 = (9z-12y)(9z-12y).
Du skal gange alle led med hinanden, efter princippet. (a-b)^2 = a^2 + b^2 -2ab..
Den første gør du præcis på samme måder, og reducere så meget du kan...
Håber det hjalp lidt.
Skriv et svar til: reduceres
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
