Matematik

Annuitetslån - isolering af G?

24. januar 2013 af Minzesa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa, 

Jeg sidder med en opgave i en aflevering om Annuitetslån som jeg har forsøgt mig på i en del tid nu og ikke selv kan finde svar på. ^^;

Opgaven lyder sådan:

Isoler G i denne formel:


Y = G *  _______r________
                    1 - ( 1 + r ) -n

 

På forhånd mange tak :)

Mvh., Mette

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2013 af nielsenHTX

del med r og gang med 1 - ( 1 + r ) -n


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Gang med (1 - (1+r)-n) og divider med r på hver side.


Svar #3
24. januar 2013 af Minzesa (Slettet)

Tusind tak for hjælpen nielsenHTX :)


Svar #4
24. januar 2013 af Minzesa (Slettet)

Tusind tak for hjælpen begge to ! :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2013 af 123434 (Slettet)


Y/r*1-(1+r) = G *  _______r/r________
                     1 - ( 1 + r ) -n*1-(1+r)-n

y/r*1-(1+r)-n=G

Jeg tror, at jeg har lavet en fejl.

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man finder

G = Y · (1 - (1+r)-n) / r

Sørg for at benytte parenteser.


Skriv et svar til: Annuitetslån - isolering af G?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.