Matematik

Vækstrater

24. januar 2013 af tottemusen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjæææææææælp, på forhånd tak!

I perioden 1990-200 var den årlige vækstrate i den udvundre vindenergi på verdensplan 24,6 %. I år 2000 var den udvundne vindenergi 10,4 GW.

Spørgsmålet lyder således.

bestem den udvundne vindenergi i år 2007, når der antages, at den årlige vækstrateefter år 2000 var 24,6 %.

 

Så oplyses der at den udvundne vindenergi i år 2007 faktisk var 94,1 GW, så næste spørgsmål er:

Bestem den årlige vækstrate i den udvundne vindenergi i perioden 2000-2007 under forudsætning af, at vækstraten er konstat. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2013 af mathon

 

  antaget i 2007
                                 Pvind = (10,4 GW) • 1,2467

  virkelige
  udvikling
                                94.1 GW = (10,4 GW) • (1+r)7

                                (94.1 / 10,4) = (1+r)7        r = p/100   ..................


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2013 af 123434 (Slettet)

y=10,4*1,246^7

x= år efter 2000. Der er vel 7 år.

y= Den udvundende energi i GW.


Skriv et svar til: Vækstrater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.