Matematik

Fodboldbanens græs

25. januar 2013 af hurtigbruger (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Der skal sås nyt græs på fodboldbanen, der er på 6 825m2.
Gartneren vil bruge 3 kg græsfrø pr. 100 m2.

3.1: Hvor mange kilogram græsfrø skal der bruges til banen?
-----------------------------------------------------------------------------------
Græsfrøene sælges i sække a 20 kg.

3.2: Hvor mange sække skal gartneren købe?
--------------------------------------------------------------
En sæk med græsfrø koster 900 kr. plus 25 % moms.

3.3: Beregn prisen inkl. moms for sækkene.

Hvordan laver jeg disse 3 opgaver? Begrund helst svaret med en beregning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2013 af SuneChr

Du skriver i profilen, at du underviser. I hvad?

 

1)  For hver 100 m2 skal bruges 3 kg græsfrø

Vi siger så     3·6825/100  kg = 204,75 kg

2)  Vi skal se, hvor mange gange 20 går op i 204,75 . Det gør det 10 gange, men så får vi for lidt og må sige 11 sække.

3)  11 sække á (900 + 25% af 900)  = 11·900·1,25  =  12375 kr incl. moms 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2018 af lasse9090 (Slettet)

Er der nogle der kan hjælpe mig med opgave

3.4 Beregn den samlede længe af de kridtstreger,der udgør banens omkreds midterlinje og midter cirkle og fodbold er på 6825m2

3.5 Hvor mange liter kridt beregner han til denne opstregning. plssssss svar


Skriv et svar til: Fodboldbanens græs

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.