Matematik

Gør rede for omsætningsfunktion

25. januar 2013 af mujohaso (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folks!

Sidder lige med sådan en fræk lille mat opgave, men den er lige lidt tricky på dette punkt:

En virksomhed producerer og sælger en vare. Prisen på varen kan beskrives ved en funktion med
forskriften
p(x) = −0,5x +1200 , 0 ≤ x ≤ 500
hvor x er afsætningen i stk.
Omsætningen kan bestemmes som
omsætning = pris · afsætning
a) Gør rede for, at omsætningen kan bestemmes ved
R(x) = −0,5x^2 +1200x , 0 ≤ x ≤ 500
og bestem omsætningen ved en afsætning på 200 stk.


Har kun p(x) oplyst, hvordan filan skal jeg så gøre rede for R(x)???


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2013 af bbdk (Slettet)

Hvad er stamfunktionen til p(x)?


Svar #2
26. januar 2013 af mujohaso (Slettet)

0,,25x^2+1200x+c

Det har jo ingen relevans ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2013 af bbdk (Slettet)

Beklager. Tænkte mig ikke lige om.

Men, det ser ret ligetil ud. Hvis du tager udtrykket for prisen, -0,5x+1200, og ganger afsætningen, x, på, så har du vel gjort rede for hvorfor R(x) ser ud som den gør?

omsætning = pris · afsætning

-0,5x2+1200x = (-0,5x+1200)·x

eller

R(x) = p(x) · x


Svar #4
27. januar 2013 af mujohaso (Slettet)

haha ja du har ret :P 
Min fejl, var lige lidt ør i hovedet da jeg lavede indlægget tror jeg.. Kan nemlig huske jeg var ude på noget alla det samme, havde bare glemt den der skide parantes, så gav det ikke rigtig nogen mening da det så bare ville være
-0,5x+1200x det ville give uden parantes :P
MANGE TAK


Skriv et svar til: Gør rede for omsætningsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.