Fysik

Frit fald

26. januar 2013 af Geeek (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lavet et forsøg med frit fald for en kugle og lavet en (t,h)-graf. Jeg får følgende ligning:

y = 4,8799x+ 0,0346x

Jeg skal finde tyndgeaccelerationen, g, men hvordan gør jeg det???


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. januar 2013 af mathon

 

                       y = (1/2)g•x2 + vo•x     hvor x er tiden

                          (1/2)g = 4,8799

                          g = 9,76 (m/s2)


Brugbart svar (2)

Svar #2
26. januar 2013 af SuneChr

Det halve af g aflæses som koefficienten til x2 .


Svar #3
26. januar 2013 af Geeek (Slettet)

Nu gav det hele mere mening! Tusind tak!! :D


Skriv et svar til: Frit fald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.