Matematik

Hjææælp til funktionsforskrifter,definitions/værdimængder.

27. januar 2013 af Abdo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen som kan hjælpe? 

. Tusind tak på forhånd!

 

1. Det oplyses at koste 117kr. i abonnement pr. måned og 0,80kr. pr. minut at tale i mobiltelefon hos Orange. Hos TDC Mobil koster det 150kr. at tale i 100min. og 390kr. at tale i 300min.
      Du skal lave funktionsforskrifter, der beregner udgiften pr. måned afhængig af, hvor mange   
      minutter man taler. Husk at lave definitions- og værdimængder.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2013 af AMelev

Sæt x = taletid i min. og f(x) = pris (i kr) hos TDC og g(x) = pris (i kr) hos Orange

Opstil forskrifter for f og g ud fra oplysningerne om abonnementerne

Definitionsmængden er x-interval, dvs. taletidsintervallet (hvad er det mindste antal min. og hvad er det største antal?)

Værdimængden er hhv. f(x)- og g(x)-interval, dvs. prisintervallet for de to mobilselskaber (hvad er den mindste pris og hvad er den største?)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2013 af SuneChr

Orange:     0 ≤ x ≤ 43200 :  f(x) = 0,80·x + 117           x er antal min. pr. md. (1 md. sættes til 30 dage)

 

TDC:          0 ≤ x ≤ 100 :     g(x) = 150                         Må formodes, også at være antal min. pr. md. 

              100 < x ≤ 300 :     g(x) = 390


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2013 af SuneChr

Vedhæftet fil:SP 2701130157.PNG

Svar #4
27. januar 2013 af Abdo (Slettet)

Er det den eneste måde man kan lave tegne TDC ind på et koordinat system?

- Altså kan den ikke blive ligesom Organes ( EN lang streg gennem koorninatsystemet?

Og Hvordan forklare jeg definitions og Værdig mængden.. Skal jeg markere dem eller bare fortælle at forskellen på priserne/taletid er sådan og sådan ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2013 af SuneChr

På  # 3 ses:

0 ≤ x ≤ 41         er Orange billigst

42 ≤ x ≤ 100     er TDC billigst

100 < x ≤ 300   er Orange billigst

300 < x            har kun Orange et tilbud

 

# 4 Hvordan ville du selv tegne TDC ind?

Til sidste spørgsmål: Priserne forholder sig sådan, imellem taletidsgrænserne.


Svar #6
27. januar 2013 af Abdo (Slettet)

Det er det jeg spørg om, om man ikke selv kan tegne den ind, eller om man er nødt til at bruge matcad?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Har du hørt om papir og blyant?


Svar #8
27. januar 2013 af Abdo (Slettet)

Lol..


Skriv et svar til: Hjææælp til funktionsforskrifter,definitions/værdimængder.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.