Matematik

Bestem siden a i en retvinklet trekant

27. januar 2013 af JM93 (Slettet)

Opgaven omhandler en flagstang.

Jeg får oplyst følgende: 

b = 6m
A = 56 grader
C = 90 grader
B = 34 grader

Jeg skal bestemme højden af flagstangen, altså siden a.

Jeg tror måske, at jeg skal have fat i noget cosinus, sinus & tangens - men det har jeg ikke lært (jeg har matematik som selvstudie på VUC, og har derfor kun eksempler at læne mig op ad).

Så er der en rar person, der vil være sød at skære det ud i pap for mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2013 af anden1237100vejle (Slettet)

Du kan bruge sinusrelationerne:
(a/Sin(A))=(b/sin(B))
Du indsætter de kendte værdier og isolerer så a.

Svar #2
27. januar 2013 af JM93 (Slettet)

Men jeg ved desværre ikke hvordan man bruger dem.

Det ville være rigtig fedt, hvis du kunne give en forklaring :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2013 af anden1237100vejle (Slettet)

Ok
Du skal blot indsætte de kendte værdier:
(a/sin(56))=(6/sin(34))

Herfra kan du løse sinus'erne med din lommeregner, og isolere a...
Hjalp det?





















Svar #4
27. januar 2013 af JM93 (Slettet)

Tja.... Måske.

 

a/sin56 = 6/sin34

a/0,829 = 6/0,559

a/0,826 = 10,733

a = 0,826*10,733

a = 8,865

 

Er det sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2013 af anden1237100vejle (Slettet)

Det ser rigtigt ud :-)

Skriv et svar til: Bestem siden a i en retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.