Matematik

Differentialligninger - gør prøve

27. januar 2013 af nikonicolai (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder og skriver en emneopgave om differentialligninger, hvor jeg er stødt på følgende problem:

Opgaven er formuleret således: Vis at y=2x+2 er en løsning til differentiallignignen y'=-y+2x

Da jeg ved, hvad y er lig med, indsætter jeg dette udtryk (2x+2) i differentialigningen:

y'=-y+2x

(2x+2)'=-(2x+2)+2x

2=-2x-2+2x

2=-2

Jeg ender ud med et udsagn, som ikke er sandt, hvilket det jo skal være, hvis y=2x+2 er en løsning til y'=-y+2x.

Gør jeg noget forkert, eller skal jeg blot konstatere at y ikke er en løsning til y'?

På forhånd, mange tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2013 af SuneChr

Løsningen  y = 2x - 2  passer bedre.


Svar #2
27. januar 2013 af nikonicolai (Slettet)

Jeg det gør det. Måske har vi lære skrevet forkert :)


Skriv et svar til: Differentialligninger - gør prøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.