Matematik

Sinusfunktion

28. januar 2013 af d0pin (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder med en sinusfunktion der hedder 

Sin2(x) - 0,85 = 0 x ∈ [0,2π]

Nogen der kan hjælpe med noget metode? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2013 af mathon

 

                sin(x) = ±√(0,85) = ±0,921954         x ∈ [0,2π[
 

                      sin(x) = 0,921954

                                        x1 = 1,1731                      x2 = (π-x1) = 1,9685

                      sin(x) = -0,921954

                                        x3 = (x1+π) = 4,3147        x4 = (x2+π) = 5,1101


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2013 af mathon

da

           sin(x) = sin(π-x)

           sin(-x) = -sin(x) = sin(x+π)


Skriv et svar til: Sinusfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.