Fysik

lufts vægt

28. januar 2013 af kalle09 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Hej..

Jeg sidder med et problem hvor jeg skal omregne og 0 grader hvor meget en normalkubik meter luft vejer (kg/m3N ).Jeg har oplyst luftens molare masse er 29g/mol.

Normalkubikmeter henført til 760mmHg og 0 grader. Kan simpelthen ikke huske hvordan man går det, og kan ikke rigtig finde noget på nettet.

Håber der en der kan hjælpe mig, venlig hilsen kasper .:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2013 af mathon

 

                                                p • M             (760 mmHg) • (0,029 kg/mol)
                                        d =  ------ =  ----------------------------------------------------- = 1,29 kg/m3
                                                R • T    (0,062364 mmHg·m3/(mol·K)) • (273,15 K)


Svar #2
28. januar 2013 af kalle09 (Slettet)

mange tak. jeg er dog ikke helt med R delen i formelen ? hvad er det ? og hvordan er du kommet frem til 0,062364?


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. januar 2013 af mathon

#1

 

      0,062364 mmHg·m3/(mol·K)   ≡   8,31451 Pa·m3/(mol·K)                            (J = Pa·m3)

 

 

                                                p • M          (101325 Pa) • (0,029 kg/mol)
                                        d =  ------ =  ---------------------------------------------- = 1,29 kg/m3
                                                R • T    (8,31451 Pa·m3/(mol·K)) • (273,15 K)


Svar #4
28. januar 2013 af kalle09 (Slettet)

nu er jeg med:) har dog lige et sidste spørgsmål. det er det man kalder for gas konstanten ikke ? altså de 8,13451Pa.


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. januar 2013 af mathon

 

                         den universelle gaskonstant R = 8,31451 Pa·m3/(mol·K))


Skriv et svar til: lufts vægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.