Fysik

Svingningstiden

28. januar 2013 af HannahFransiska (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har lige et par spørgsmål, som jeg ikke kan finde ud af :( Håber der er en rar sjæl der vil give svarene. 
*BILLEDE VEDHÆFTET TIL OPGAVEN*

 

En bølge har nedenstående tidsforløb og stedforløb.
a) Aflæs svingningstiden T, amplituden og bølgelængden  .
b) Bestem frekvensen ud fra svingningstiden.
c) Bestem bølgens hastighed.

Vedhæftet fil: LLL.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2013 af peter lind

Svingningstiden er tiden mellem bølgetop og næste bølgetop

bølgelængden er afstanden mellem bølgetoppene

 frekvensen er den reciprokke til frekvensen

bølgehastighed = bølgelængde*frekvens


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. januar 2013 af mathon

 

Svingningstiden er tiden mellem to identiske svingningstilstande (samme udsving regnet med fortegn i samme retning),
hvorfor man aflæser svingningstiden, hvor det er mest bekvemt, hvilket ikke altid er mellem to bølgetoppe.

 


Svar #3
28. januar 2013 af HannahFransiska (Slettet)

Tak for svarene, men forstår det ikke.. Kan i give nogle svar i stedet?..


Brugbart svar (5)

Svar #4
28. januar 2013 af anonym000

a) T=0,1 sek. A=3,2. bølgelængden=0,3m

b) f=1/0,1=10s^-1

c) Her er der forskellige muligheder 

v=f*bølgelængden=10^-1*0,3m=30m/s

- - -

...............


Skriv et svar til: Svingningstiden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.