Matematik

Andengradsligninger

28. januar 2013 af chrisiscool12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

  Hey har  problemer med at udregne nolge andengradsligninger. Er der nogle som kan forklar hvordan jeg skal regne   det ud?

1.x2=9

2.4x2=100

3. 3x2-12x=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Faktoriser og benyt nulreglen.

For eksempel

1. x2 = 9, hvoraf

x2 - 9 = 0, dvs.

x2 - 32 = 0 , faktoriser

(x-3)(x+3) = 0 , benyt nulreglen til at aflæse rødderne.


Svar #2
28. januar 2013 af chrisiscool12 (Slettet)

Tak, jeg kan kun bruge nulreglen til opg 3 ik? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2013 af mathon

 

1.
              x2 = 32

              x = ±3

 

2.
              4x2 = 100

              x2 = 25 = 52

              x = ±5

3.
             3x2-12x = 0

             3x(x - 4) = 0

                x = 0   v   x = 4


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den kan bruges til alle tre opgaver. Den blev som vist i #1 benyttet i Opg 1.


Svar #5
28. januar 2013 af chrisiscool12 (Slettet)

Yes Yes. Lige et til - Hvad betyder det at "Faktoriser"


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det betyder at opløse en størrelse i faktorer. Det hedder "at faktorisere".


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. januar 2013 af 123434 (Slettet)

3x^2-12x=0

3x(x-4)=0  --   x=0 v x-4=0

x=0 v x=4

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, det fremgår jo af #3.


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Det opdagede jeg også. Problemet er bare, at mens man skriver et indlæg, kan man ikke se, hvad de andre skriver.


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Men indslaget i #3 var 16 minutter ældre end dit indslag i #7


Skriv et svar til: Andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.