Matematik

Multiplikation af to paranteser og kvadratsætningen.

29. januar 2013 af Vaksersød (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en opgave som lyder:  Multiplikation af to parenteser og kvadratsætningen
Gang følgende parenteser ud
(a+b)•(p+q), (3+x)•(y-7),(b-2)•(4+a)

Jeg viser bare lige den første, for kan jeg finde ud af den, så kan jeg også selv finde ud af de andre.

Når man ganger en parantes ud er det så ikke bare sådan her?

(a+b)*(p+q)

ap+aq+bp+bq

Men så er der jo lige det at der står det med kvadratsætningen, jeg mener at man skal gøre noget med den, men jeg kan bare ikke huske hvad. Skal man lægge den til, eller gange med den?

(Jeg håber at nogen forstår hvad jeg snakker om.) ;)

Der er også denne her opgave:

Gang parentesen (a+b)•(a+b) ud og reducer. Forklar, at du derved har bevist 1. kvadratsætning.

Her må det blive:

(a+b)*(a+b)

a^2+ab+ba+b^2

Hvordan reducerer jeg det til 1. kvadratsætning, jeg mener 1. kvadratsætning er jo (a+b)^2

Ophæver ab+ba hinanden?

På forhånd mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2013 af jnl123


Svar #2
30. januar 2013 af Vaksersød (Slettet)

Er det du skriver til den sidste opgave?

(Jeg har skrevet to, de er hver markeret med fed.)

Fordi at ab+ba bliver til 2*ab, men hvordan bliver det så til 1. kvadratsætning?

Så bliver det til a^2+2*ab+b^2, men det er ikke 1. kvadratsætning?

Please er der ikke nogen der vill hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2013 af jnl123

(a+b)^2 = a^2 +b^2 + 2ab        

(er det ikke 1. kvadratsætning?  prøv og se den her:  http://www.youtube.com/watch?v=v6fpyEs0-dM )

 

I den første opgave:

(a+b)•(p+q) = (3+x)•(y-7)

Dvs:

a=3, b=x, p=y, q=-7

Så kan du indsætte i:

ap+aq+bp+bq


Skriv et svar til: Multiplikation af to paranteser og kvadratsætningen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.