Matematik

Hjælp

29. januar 2013 af hans1995 (Slettet) - Niveau: B-niveau

0,5 -x = 0,,25

Hvordan finder jeg x i den øverste eksponentialle ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

brug logaritme regneregel

ln(a^x)= xln(a)


Svar #2
29. januar 2013 af hans1995 (Slettet)

undskyld jeg spørger dumt, men hvordan

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

dit udtryk minder om dette 

a^x = b

ln(a^x) =ln(b)

xln(a) =  ln(b)

x = ln(b)/ln(a)

 


Svar #4
29. januar 2013 af hans1995 (Slettet)

?


Svar #5
29. januar 2013 af hans1995 (Slettet)

men x er negativ


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

ganger med -1 på begge sider


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.